På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Pumphuset

Pumphuset, en gång Uppsalas vattenverk, nu en informations- och mötesplats med utbildningsstationer för skolelever. Under 2016-2017 har Pumphuset genomgått en förvandling.

1875 invigdes Uppsala stads vattenverk med pumphus och vattenledningsnät. Pumphuset ritades av arkitekten Adrian Crispin Peterson. Kvar av den tekniska utrustningen finns idag vattenturbin, elektriska pumpar och tryckklockor.

Vi har renoverat huset ut- och invändigt och snart öppnar vi dörrarna för skolklasser. Pumphuset har nu interaktiva stationer som ger en historisk och nutida inblick till vattenförsörjningen och avfallshanteringen.

Pumphuset öppnar för studiebesök

Under hösten 2017 öppnar Pumphuset. Vi erbjuder studiebesök för grundskoleelever från årskurs 4 till 9.

Ni kan boka ett ett studiebesök i Pumphuset. Vi erbjuder tre olika utbildningspaket som genomsyras av temat hållbar utveckling och är kopplade till läroplanen, lgr11. De paketen ni kan välja mellan handlar om vatten, avfall eller historien kring Pumphuset.

Boka ett studiebesöket i Pumphuset på vår studiebesökssida.

Välkommen till Pumphuset!

Vill du besöka Pumphuset?

Vi erbjuder studiebesök till grundskoleelever från årskurs 4 till 9. Boka ett besök på vår studiebesöksida.

Besök i Pumphuset