På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 12 december 2017

Ny entreprenör som hämtar ditt avfall

Från och med den 5 mars tar entreprenören RenoNorden över hämtning av hushållsavfall även i de västra delarna av Uppsala kommun. Det kan innebära att du som bor här får ändrad hämtdag.

I Uppsala kommun är det Uppsala Vatten och Avfall som ansvarar för hämtning av hushållsavfall. Hämtningen utförs av entreprenörer på uppdrag av oss. När RenoNorden tar över det vi kallar för distrikt A, de västra delarna av Uppsala stad och Uppsala kommun, så utför RenoNorden all hämtning av hushållsavfall i Uppsala Kommun.

När en ny entreprenör tar över kan det ibland ske vissa förändringar, till exempel kan du få ändrade hämtdagar. Alla kärl märks succesivt om så att det står rätt hämtdag på dem. Vilka hämtdagar du har kan du enkelt se genom att logga in på Mina sidor på uppsalavatten.se. För att logga in behövs personnummer och det kundnummer som står på alla fakturor från Uppsala Vatten. De nya hämtdagarna kommer att finnas tillgänliga på Mina sidor en vecka innan driftstart.

Fler nyheter