På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 20 april 2017

Påbörjad utbyggnad i Skölsta

Under våren 2016 byggdes en ny väg till Skölsta. Nu påbörjar Uppsala Vatten arbetet med nya ledningar för vatten och avlopp. Upphandlingen av entreprenör är klar och Peab Anläggning AB har tilldelats uppdraget. Byggstart hösten 2017

Varför bygger vi nya VA-ledningar i Skölsta?

Utbyggnaden av den nya vägen var en förutsättning för att Uppsala kommun, i samarbete med Uppsala Vatten, ska kunna fortsätta med arbetet för att möjliggöra ny utbyggnation av området inom Skölsta.

Uppsala Vatten ansvarar för att lägga ledningar för vatten och avlopp för att säkerställa vattenförsörjningen och avloppshanteringen inom Skölsta. Uppsala kommun ansvarar i sin tur för utbyggnad av gator, cykel- och gångvägar samt parker och lekplatser.

Utbyggnadsarbetet i Skölsta

Den nya utbyggnaden kommer att ske etappvis och pågå under flera år. Utbyggnaden startar vid den nya vägen kring ”Äppelbyn” och fortsätter österut. De närboende i Skölsta kan byggarbetet innebära viss störning så som buller, byggtrafik och försämrad framkomlighet.

Under byggnadstiden kommer boende i Skölsta erbjudas en möjlighet att ansluta sig till det kommunala VA-nätet vartefter det byggs ut.

Vill du veta mer?

Har du frågor om utbyggnaden av vatten och avlopp eller om anslutning till VA-nätet kan du kontakta vår kundtjänst  på telefon 018-727 94 00 vardagar 09.00–12.00 och 12.30–15.00 (lunchstängt 12.00–12.30).

Vill du veta mer om utbyggnaden i Skölsta när det gäller gator, cykel- och gångvägar, lekplatser eller parker kan du kontakta Uppsala kommun växel på telefon 018-727 00 00 och de kopplar dig vidare till rätt avdelning.

Har du funderingar kring enskilt avlopp kan du kontakta Miljöförvaltningen på telefon 018-727 43 04, måndag- torsdag 9.00-11.00

Utbyggnadsområdet i Skölsta

Skölsta karta

Detaljplan för ny bebyggelse i Skölsta

Fler arbeten