Abonnemang

Om ditt företag äger en fastighet måste du teckna ett abonnemang för hämtning av hushållsavfall. Fastighetsägare som har enskild avloppsanläggning är även skyldig att ha abonnemang för slam. Har du verksamhet inom restaurang, storkök, livsmedelsbutik, livsmedelsgrossist eller liknande behöver du även ett abonnemang för hämtning av livsmedelsavfall.

Tillgängliga abonnemang

Abonnemang för hushållsavfall

Om ditt företag äger en fastighet måste du teckna ett abonnemang för hämtning av hushållsavfall.

Abonnemang för livsmedelsavfall

Abonnemang för hämtning av livsmedelsavfall ingår i hushållsabonnemanget för de fastighetsägare som har verksamhet inom restaurang, storkök, livsmedelsbutik, livsmedelsgrossist eller liknande.

Abonnemang för hämtning av slam och latrin

Saknar din fastighet kommunalt avlopp kan du behöva ett abonnemang för hämtning av slam eller latrin. De fastighetsägare som väljer att kompostera sitt latrinavfall måste ansöka om dispens hos Miljöförvaltningen.

Anmäl ägarbyte

När du säljer din fastighet ansvarar du för att både du och köparen fyller i och skriver under ägarbytesanmälan. Ifylld och underskriven anmälan ska sedan vara oss tillhanda när de nya ägarna tillträder fastigheten. Ägarbytesanmälan gäller abonnemang både för dricksvatten och avlopp och för hushållsavfall. Ägarbytesblankett beställer du under Mina sidor, eller genom att kontakta kundservice.

Logga in på Mina sidor

Anmäl inflyttning i nybyggd fastighet

När du som fastighetsägare tillträder en nybyggd fastighet ansvarar du för att fylla i en inflyttningsanmälan och skicka in den till oss.

Inflyttningsanmälan (pdf) Pdf, 162.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte innehållet på sidan dig? (Om du svarar nej - fyll gärna i varför.)

EPI debug

Created:
2019-05-07T22:44:28
Last modified:
2024-05-03T15:37:12
Published:
2022-04-08T10:54:20
Last published:
2024-05-03T15:37:12
Template
Sida


EPI.PageType
StandardPage

EPI.PageURLSegment
abonnemang

EPI.Id
b0bfbcbdf969458e83f3f932340cf435