Kranmärkt

Välj lokalproducerat - Kranmärk din arbetsplats, ditt event eller din organisation!Kranmärkning är en nationell hållbarhetsmärkning för företag och verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten.

Uppsala kommun har ett bra och gott dricksvatten som vi kan vara stolta över. Det finns många fördelar med att välja kranvatten framför flaskvatten.

Kostnadsbesparing och miljövinst

  • Lokalproducerat färskt vatten levererat direkt till din kran är 250 gånger billigare än en flaska vatten i butik. Kranvatten är dessutom lokalproducerat och levereras direkt till din kran.
  • Väljer du kranvatten framför flaskvatten kommer du inte bara att spara pengar, utan du bidrar också till en stor miljövinst. Flaskvatten transporteras med bil, båt, flyg eller tåg. Transporten av 1 liter förpackat vatten ger upphov till mer än tusen gånger större koldioxidutsläpp än samma mängd kranvatten.
  • Produktionen av flaskor och omhändertagandet efter användning innebär stora kostnader och resurser. Produktion av 1 liter flaskvatten kräver otroliga 300 gånger mer energi än produktionen av samma mängd kranvatten.
  • Genom att kranmärka din verksamhet visar du att ni väljer miljö- och energivänligt och hållbart alternativ. Smart eller hur?

Kriterier för att bli kranmärkt

  • Att arbetsplatsen, möten, konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten.

Ansök om att bli kranmärkt

Det kostar inget att bli kranmärkt. Kranmärkning är ingen certifiering, det innebär att företaget själva ansvarar för att leva upp till vad det innebär att vara kranmärkt.

Stoltsera med din kranmärkning

Vid genomförd kranmärkning så kommer du få ett startkit som kan användas på till exempel arbetsplatsen och i sociala medier för att visa att du genom kranmärkningen tar ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten.

Se vilka verksamheter och företag som redan kranmäkt sig och läs mer på kranmarkt.se Länk till annan webbplats..

Hjälpte innehållet på sidan dig? (Om du svarar nej - fyll gärna i varför.)

EPI debug

Created:
2019-10-23T09:58:43
Last modified:
2022-07-07T12:55:51
Published:
2019-10-23T10:05:26
Last published:
2022-09-20T09:45:28
Template
Sida


EPI.PageType
StandardPage

EPI.PageURLSegment
kranmarkt

EPI.Id
9bd1e59b6308483aadb16bd1bdab7961