Till sidans huvudinnehåll

Vattenkiosk för tekniskt vatten

Från och med den 1 januari 2017 upphörde möjligheten att tappa tekniskt vatten från brand- och spolposter installerade på det allmänna vattenledningsnätet i Uppsala Kommun. I stället finns sex stycken vattenkiosker där verksamheter enkelt kan hämta tekniskt vatten. Observera att beställning av nycklar till vattenkiosker har en handläggningstid på upp till fem arbetsdagar.

Vattenkiosker ersätter brand- och spolposter för vattenuttag

När möjligheten att tappa tekniskt vatten från brand- och spolposter installerade på det allmänna vattenledningsnätet i Uppsala Kommun inte längre finns, så upphörde vi även med att hyra ut brandposthuvuden. 

För att kunna erbjuda tekniskt vatten till verksamheter har vi därför byggt sex stycken vattenkiosker där vatten enkelt kan hämtas med exempelvis tankbil, spolbil eller liknande.

Kostnaden är 22,40kr + moms per kubikmeter vatten.

Vattnet som hämtas ur vattenkioskerna räknas som ett tekniskt vatten, inte som dricksvatten.

Vattenkiosker finns på följande adresser:

  • Stallängsgatan 3
  • Ferlinsgatan
  • Libro Ringväg 28
  • Hedenbergsvägen
  • Dag Hammarskjölds väg 268
  • Skåneresan

Karta över vattenkioskerna

Registrera ditt företag

För att få åtkomst till vattenkioskerna behöver ni registrera företaget samt få en nyckel. Registreringen görs genom att ni fyller ansökan om nyckel till vattenkiosk (PDF). Ansökan skickar ni till:

Uppsala Vatten och Avfall AB

Box 1444

751 44 Uppsala

eller

e-post kundtjanst@uppsalavatten.se

När registreringen är klar hör vi av oss och ni kan då komma och hämta en nyckel som ger åtkomst till alla vattenkiosker. Nyckeln hämtar ni hos vår kundtjänst på Rapsgatan 7. Ni får även instruktioner om hur man använder vattenkioskerna samt inloggningsuppgifter till webben där ni enkelt kan logga in och kontrollera hur mycket vatten ni tankat. Mer information får ni vid uthämtningen av nyckeln. Handläggningstiden för en nyckel till vattenkiosk är för närvarande upp till fem arbetsdagar.

Kundtjänst svarar på frågor

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till vår kundtjänst på 018-727 94 00 vardagar 09.00–12.00 och 12.30–15.00 (lunchstängt 12.00–12.30).