Till sidans huvudinnehåll

Återvinningsstation

Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB driver återvinningsstationerna i hela landet. På återvinningsstationerna kan du lämna tidningar och förpackningar av papper, plast, metall och glas.

Här kan du söka efter alla återvinningsstationer i Uppsala (öppnas i ett nytt fönster). Det finns 40 återvinningsstationer i Uppsala kommun, ofta i närheten av matvarubutiker.

Här kan du felanmäla direkt till FTI om en station behöver städas eller tömmas. (öppnas i ett nytt fönster) Du kan också ringa in din felanmälan till FTI på 020-088 03 11.

Om du istället vill lämna grovavfall, elavfall och farligt avfall är du välkommen till en av våra åtta återvinningscentraler (där finns också insamling av förpackningar och tidningar).

Hämtning av förpackningar vid din dörr

Företaget TMR har en gratis tjänst där de hämtar förpackningar av papper, plast och metall hemma vid din dörr. Kravet är att förpackningarna är rena och torra. När du har anmält dig får du ett startpaket hemskickat. 

Du anmälar dig på TMRs webbplats (öppnas i ett nytt fönster).

Där finns också svar på de flesta frågorna. Skulle något vara oklart kan du kontakta TMR e-post pickupservice@tmr.se eller telefon 08-684 477 65.