På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Taxor och avgifter

Här hittar du mer information om våra taxor och avgifter.

Vart går pengarna?

Avgifterna för vatten och avlopp täcker kostnaderna för drift och underhåll av ledningar och anläggningar, men den ska också täcka kostnaderna för investeringar för att bibehålla och utveckla verksamheten. Cirka 40 procent av avgifterna går till att finansiera vattenförsörjningen. Resterande del går till att finansiera avloppshanteringen. 

Avgifterna för olika typer av avfallshantering finansierar insamling, transport och behandling av avfall samt drift av våra återvinningscentraler.

Kundtjänst

Funderar du över något?

Kontakta kundtjänst

Ny VA-taxa 1 april 2018

Enligt ett beslut som fattades av kommunfullmäktige den 7 november 2017 kommer taxan för vatten och avlopp att höjas från och med den 1 april 2018. Detta gäller såväl brukningstaxan som anläggningstaxan.

Läs mer om den nya taxan