Till sidans huvudinnehåll

Vattenprov brunnsvatten - beställ provkärl

Beställ provkärl för analys av ditt dricksvatten. Proverna avser dricksvatten från enskilda brunnar och mindre vattenanläggningar enligt Livsmedelsverkets skrift “Råd om enskild dricksvattenförsörjning”.
  1. Fyll i beställningen längre ned på sidan så skickar vi de provtagningsflaskor du behöver. Du kan också hämta flaskor direkt från Stallängsgatan 3 (öppnas i ett nytt fönster) alla vardagar, kl. 08.00–16.00. Du behöver inte ringa eller boka tid för att hämta flaskor.
  2. Dag för inlämning av vattenprov måste bokas. Du gör det själv i vårt bokningssystem för provinlämning (öppnas i ett nytt fönster). Välj önskat datum och tidpunkten kl. 08:00 för att starta bokningen.
  3. Följ instruktionerna för hur du ska ta provet. Instruktionerna kommer med flaskorna men finns också att ladda ned här på sidan. Det är viktigt att du följer dem och fyller i följesedeln ordentligt.
  4. Lämna in vattenprovet på vattenlaboratoriet på bokad dag. OBS ta provet samma dag som det ska lämnas in.
  5. Cirka 2-3 veckor efter inlämnat prov får du en analysrapport skickad till den adress du angett på följesedeln.

Blanketter enskild brunn

Provtagningsanvisning för enskild brunn (pdf)

Tolkning av provsvar

Dricksvatten från enskilda brunnar - så tolkar du analysresultaten

Aktuella prislistor

Prislista vattenprovtagning

check close Namn på dig som beställer
check close Gatuadress
check close XXX XX POSTORT
Kryssa för de prover du beställer

De personuppgifter du lämnar till Uppsala Vatten och Avfall AB behandlas i enlighet med gällande integritetslagstiftning. Information om hur och varför vi behandlar dina personuppgifter finns här: www.uppsalavatten.se/personuppgifter