På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Bra att tänka på inför ägarbyte

Här har vi samlat allt som är bra för dig som byter fastighet.

Blankett för ägarbyte beställer du på Mina sidor. Enklast är om du loggar in med ditt kundnummer och personnummer. Då kan du ladda ned en förifylld blankett direkt.

Vattenavläsning innan du flyttar

Kom ihåg att läsa av din vattenmätare innan du flyttar till ny bostad. På vår ägarbytesblankett skriver du mätarställningen på tillträdesdagen. Blanketten beställer du på Mina sidor. Blanketten skickas påskriven till vår kundtjänst som registrerar ägarbytet.

Läs mer om vattenmätare

Mina sidor – Mitt abonnemang

Töm slamtanken

I en slamtank/slamavskiljare kommer det du spolar i toaletten samt bad-, disk- och tvättvatten. Slamtank/slamavskiljare töms minst en gång om året. 

Bra att veta inför tömning

Beställ slamskylt

Med en slamskylt märker du ut var din slamtank/slamavskiljaren ligger någonstans på fastigheten. Allt för att underlätta för chauffören att hitta var tömningen ska göras.

Beställ slamskylt

Beställ sophämtning i tid

Tänk på att beställa din sophämtning i tid. Det tar ungefär 10 arbetsdagar innan kärlen kommer. Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig.

Kontakta kundtjänst

Ny VA-taxa 1 april 2018

Enligt ett beslut som fattades av kommunfullmäktige den 7 november 2017 kommer taxan för vatten och avlopp att höjas från och med den 1 april 2018. Detta gäller såväl brukningstaxan som anläggningstaxan.

Läs mer om den nya taxan