Till sidans huvudinnehåll

Om kakor på webbplatsen

På den här webbplatsen används kakor (cookies). En kaka är en liten textfil som webbplatsen skickar till din webbläsare, i vårt fall för att kunna hantera besöksstatistik och låta besökare logga in i vårt kundsystem.

Syftet med våra kakor är att optimera din upplevelse av webbplatsen och att kunna göra förbättringar utifrån statistik om hur webbplatsen används.

För att logga in i vårt kundsystem används så kallade tredjepartskakor. Har du problem att logga in i systemet, kontrollera att din webbläsare inte blockerar tredjepartskakor.

Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats (öppnas i ett nytt fönster)

Kort om lagen om elektronisk kommunikation

Enligt lagen om elektronisk kommunikation SFS 2003:389, som trädde i kraft 25 juli 2003 och ändrades 1 juli 2011, ska alla som besöker en webbplats med kakor (cookies) få information om att webbplatsen innehåller kakor samt ändamålet med användningen av kakorna. Webbplatsen ska informera om hur kakor kan undvikas. Du som besökare ska även ges möjlighet att samtycka till att kakor används.

Hantering av kakor

Om du inte vill tillåta användandet av kakor kan du stänga av dessa via din webbläsares inställningar, och sedan fortsätta ditt besök på uppsalavatten.se. Inloggning i vårt kundsystem och andra lösningar kan sluta att fungera när du stänger av kakor. Du kan också ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker spara en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas.