Hoppa till innehållet

För media

På den här sidan har vi samlat information för att underlätta för dig som jobbar inom media. Här hittar du vårt pressrum och pressbilder. Har du frågor eller hittar du inte det du söker är du välkommen att kontakta vår marknadsavdelning genom att ringa växeln på 018-727 93 00.

Mediekontakter  

Presskontakt: 018-727 95 75

Skicka e-post

Pressrum

Till vårt pressrum

Styrelsen

Uppsala Vatten har som kommunägt bolag en politiskt sammansatt styrelse. Styrelsen sammanträder sju gånger per år.

Läs mer om styrelsen och ta del av styrelseprotokollen.

Pressmeddelanden från Uppsala Vatten

 • Nu får flyttkartonger ett längre liv

  Från och med december börjar Uppsala Vatten att samla in flyttkartonger för återanvändning på återvinningscentralerna.

 • Nu blir det obligatoriskt att samla in matavfall i papperspåsar i Uppsala

  På senaste kommunfullmäktige beslutades att det blir obligatoriskt att samla in matavfall i papperspåsar. Papperspåsarna införs under 2020 och under en övergångsperiod kommer det fortfarande att vara tillåtet att samla in matavfall i plastpåsar.

 • Uppsala Vatten startar sopig realityserie

  I morgon startar Uppsala Vattens realityserie. I fyra avsnitt får vi följa tre olika hushåll i deras kamp att sortera allt det avfall som uppstår i en vanlig Uppsalavardag. För det är inte alltid lätt att göra rätt.

 • Succé för återvinning av lastpallar i Uppsala

  Sedan i april materialåtervinner Uppsala Vatten de lastpallar som samlas in på Uppsalas återvinningscentraler. Totalt är det 280 kilo lastpallar som varje dag nu samlas in för att återanvändas istället för att som tidigare eldas upp.

 • Bevattningsförbudet har sparat 10 miljoner liter vatten

  Sommarens bevattningsförbud i Vattholma, Skyttorp, Lövstalöt och Bälinge har gett önskat resultat med en besparing på runt 10 miljoner liter vatten. Det är 70 000 personers genomsnittliga vattenförbrukning under ett dygn.

 • Uppsala Vatten föreslår ny konstruktion av VA-taxan

  Uppsala Vattens styrelse har beslutat om förslag till ny VA-taxekonstruktion. I den nya taxekonstruktionen föreslås den fasta kostnaden bli högre. Beslut om en ny VA-taxekonstruktion fattas av kommunfullmäktige i höst.

 • Ny brunn i Lövstalöt ska säkra och förbättra dricksvattenförsörjningen

  Uppsala Vatten har fattat beslut om att investera i en ny brunn i Lövstalöt för att förstärka produktionen av dricksvatten. Det här kommer att innebära en ökad kapacitet och är en anpassning till en växande befolkning.

 • Bevattningsförbud i Bälinge, Lövstalöt, Vattholma och Skyttorp

  På grund av låga grundvattennivåer införs nu bevattningsförbud i Bälinge, Lövstalöt, Vattholma och Skyttorp. Bevattningsförbud gäller från och med nu till och med den 30 september 2019 och gäller användning av vatten från kommunal försörjning.

 • Uppsala Vatten har byggt en besticktron!

  Varje dag rensar Uppsala Vatten bort 10 kilo bestick från det insamlade matavfallet som kommer till biogasanläggningen. Det är 3,5 ton felsorterade bestick varje år. Vi har nu byggt en tron av två veckors insamlade bestick. Under påsklovet kommer tronen att finnas på Pumphuset för alla som vill provsitta den.

 • Sveriges största klädbytardag kommer till Pumphuset den 6 april

  Lördagen den 6 april arrangerar Naturskyddsföreningen Sveriges största klädbytardag på över 100 platser runt om i landet. En av de platserna är Pumphuset där Uppsala Vatten precis som förra året arrangerar en klädbytardag.