Ledigt jobb vid Uppsala Vatten Vatten

Utredningsingenjör avfall

 • Diarienr:
  UV18/23
 • Arbetsplats:
  Hushållsavfall
 • Förvaltning:
  Uppsala Vatten och Avfall
 • Publicerad:
  2023-03-09
Sista ansökningsdag: 2023-04-09

Vill du vara med och bidra till ett mer cirkulärt Uppsala? Sök rollen som utredningsingenjör hushållsavfall.

Om tjänsten
Sektionen för hushållsavfall ansvarar för insamlingen av kommunalt avfall i Uppsala Kommun. Som utredningsingenjör på hushållsavfallssektionen får du en viktig roll i att bidra till att skapa ett cirkulärt Uppsala. Kommunen har antagit en avfallsplan där man vill vara ledande i miljö- och klimatomställningen. Du kommer att vara delprocessledare för vårt viktiga uppdrag att följa upp avfallsplanen. Detta innebär bl.a. att du administrerar uppföljning och rapportering till kommunfullmäktige och är ansvarig för plockanalyser som är en central del av mål- och kvalitetsuppföljningen inom avfallsverksamheten.

Det är en varierande roll och du kommer också driva projekt bl.a. kommer du vara med och bidra i arbetet för att införa fastighetsnära insamling av förpackningar, samt ansvara för, utveckla och följa upp befintliga avtal så som matavfallspåsar och mindre entreprenader.

Du arbetar även med andra förekommande arbetsuppgifter inom avdelningen/sektionen så som att bidra till att utveckla arbetssätt och rutiner, statistik, rapporter och analyser till stöd för verksamhetens utveckling, samt systematisk omvärldsbevakning.   

Som utredningsingenjör hushållsavfall är du en del av sektionen för hushållsavfall och Avfalls-avdelningen. Du rapporterar till sektionschef för Hushållsavfall. Du har din arbetsplats i våra nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park och det finns möjlighet till distansarbete.  

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning, t.ex. naturvetenskaplig eller liknande
 • Stort engagemang och intresse av miljö- och klimatfrågor
 • Erfarenhet av projektledning är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du är initiativtagande, engagerad i ditt arbete och tar ansvar för att driva igenom arbetsuppgifter inom ditt ansvarsområde. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ då du kommer ha många interna och externa kontakter i din roll.  

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2023-04-09. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef hushållsavfall Elin Hagberg, tfn 018-727 92 28
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 072-726 09 72

Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning utan registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se

Ansök här
Hjälpte innehållet på sidan dig? (Om du svarar nej - fyll gärna i varför.)

EPI debug

Created:
2021-10-21T11:53:33
Last modified:
2022-09-20T13:43:34
Published:
2022-09-20T13:51:59
Last published:
2022-09-20T13:51:59
Template
Sida


EPI.PageType
JobDetailPage

EPI.PageURLSegment
detaljsida-lediga-jobb

EPI.Id
63ffe1eb97c94b11918e7d919e3d6bd4