Till sidans huvudinnehåll

Varje droppe räknas

Ett studiebesök som lär er om vattnets väg och världens vatten. Vatten är vårt viktigaste och mest kontrollerade livsmedel. I Sverige förväntar vi oss alltid att det ska finnas i kranen - men hur kommer det dit?

Vad får vi vårt vatten från och finns det olika typer av vatten? Hur ser det ut i olika länder och hur mycket vatten använder vi på en dag? Ta med eleverna in i ett hus med riktigt vattenfokus, där frågor besvaras med experiment och utforskande övningar. 

Gör intresseanmälan för studiebesök här!

Hur lång tid tar besöket? Cirka 1,5 timme.

Vad kostar det? Alla våra besök är kostnadsfria.

Mer om besöket

Gruppen samlas kring samlingsbrunnen och får en kort introduktion kring husets historia. Dagens upplägg presenteras och vi inleder sedan en kortare övning med hjälp av eleverna. Sedan delas gruppen upp i två delar, där ena börjar med ett vattenexperiment och den andra får utforska utställningen genom att lösa uppdrag kopplade till ämnet.

När alla aktiviteter är genomförda samlas vi alla åter igen och eleverna får redovisa vad de gjort utifrån sina uppdrag. Besöket avslutas med en kort film för att runda av på ett pedagogiskt sätt.

Inför besöket

Klicka gärna vidare på länkarna nedan för att lära er mer inför besöket.