Till sidans huvudinnehåll

Vatten och avfall - nu och då

Upplev och lär er om Uppsalas historia med fokus på vatten och avfall. Hur hämtade vi vatten förr och när började vi sopsortera? Har det vart lagligt att slänga skräp på marken? Och vad är Pumphuset egentligen?

Under besöket kommer eleverna göra en resa tillbaka i tiden så de kan jämföra sin egen resursanvändning med dåtidens Uppsalabor. Ta med eleverna till en historisk plats där vi jobbar med hållbarhet i praktiken, och där frågor besvaras med experiment och utforskande övningar.

Gör intresseanmälan för studiebesök här!

Hur lång tid tar besöket? Cirka 1,5 timme.

Vad kostar det? Alla våra besök är kostnadsfria.

Mer om besöket

Gruppen samlas kring samlingsbrunnen och får en kort introduktion kring husets historia. Dagens upplägg presenteras och vi inleder sedan en kortare övning med hjälp av eleverna. Sedan delas gruppen upp i två delar, där ena börjar med ett experiment och den andra får utforska utställningen genom att lösa uppdrag kopplade till ämnet.

När alla aktiviteter är genomförda samlas vi alla åter igen och eleverna får redovisa vad de gjort utifrån sina uppdrag. Besöket avslutas med en kort film för att runda av på ett pedagogiskt sätt.

Inför besöket

Klicka gärna vidare på länkarna nedan för att lära er mer inför besöket.