Till sidans huvudinnehåll

Visning av Pumphuset

Ett studiebesök för gymnasieklasser, företag och övriga intressenter. Pumphuset är ett viktigt hus ur flera historiska perspektiv och inhyser idag även en modern utställning som interaktivt förklarar hållbarhet ur olika perspektiv. Utställningen är lättsam att ta till sig och visningen uppmanar gruppen att interagera med utställningen under guidningens gång. Utställningen är på svenska.

Gör intresseanmälan för studiebesök här!

Hur lång tid tar besöket? Cirka 1,5 timme.

Vad kostar det? Alla våra besök är kostnadsfria.

För gymnasieklasser

Hållbarhet är en genomgående trend i alla våra visningar, men den skiner som mest igenom när vi pratar med gymnasielever. Under denna visning tar vi upp hur de själva kan leva mer hållbart till vardags, men även hur de kan påverka omvärlden som skolan och framtida arbetsplatsen. Vi diskuterar avfallstrappan, hur Uppsala är en del av vattnets kretslopp och hur våra vanor påverkar utarmningen av jordens resurser. Med fokus på cirkulär ekonomi och medvetna vanor lär vi eleverna att sträva mot att återvinna, återanvända och minimera deras konsumtion på olika sätt.

För SFI eller liknande grupper

Vi har under 2018 mottagit olika grupper med nyanlända eller personer som är mer eller mindre nybörjare i svenska. Denna visning ger eleverna möjlighet att fördjupa sig i sopsortering, avfallstrappan och vattnets väg i Uppsala.

Eleverna får öva och lära sig hur sopsortering fungerar i Sverige, vi demonstrerar och diskuterar avfallstrappans olika steg (ett arbetssätt för att minska avfallet i Europa) samt visar hur vi tar hand om vårt värdefulla vatten på bästa sätt. Vid önskemål skickas en ordlista ut innan besöket.

För lokala företag

I denna visning fokuserar vi på Pumphusets historia, avfallstrappan och vattnets väg genom Uppsala. Visningens syfte är att ur ett historiskt och nutida perspektiv visa hur systemen fungerar så ni som företag kan förstå hur ni är en del av ett hållbart modernt kretslopp. Vi diskuterar även Avfallstrappan, en modell som används i Europa för att minska avfallet, för att se hur ni kan applicera det på er arbetsplats.