På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Lämna avfall på Hovgården

Gör din verksamhet av med stora mängder grov- och industriavfall? Då är du välkommen att bli kund på Hovgården - vår avfallsanläggning en mil utanför Uppsala.

Vi tar emot avfall från de flesta branscher – allt från åkerier och byggfirmor till industrier, butiker och kontor. Avfallet sorterar vi själva, för hand och maskinellt, innan det går vidare för återvinning. Avfall som vi inte kan återvinna förvaras tryggt i vår deponi.

Vill du veta mer om vad vi gör med vårt avfall så kan du läsa mer om Hovgården.

Vill du komma på studiebesök läs mer här.

Att lämna avfall

Avfall vi tar emot:

  • Grov-, bygg- och rivningsavfall
  • Förorenade massor
  • Trä och ris
  • Organiskt avfall
  • Avfall till deponi
  • Asbest och tryckimpregnerat trä

För att lämna avfall hos oss måste du ha ett registrerat kundnummer.

Läs mer om hur du blir kund hos oss.

Har du osorterat avfall? Vi fixar det!

Har du blandat avfall från till exempel ett rivningsarbete eller en stamrenovering? Vi tar emot osorterat bygg- och industriavfall, och sorterar det själva på vår sorteringsplatta.

Läs mer om sorteringen under osorterat avfall.

Avfall till deponi

Deponering ska ses som avfallets sista utväg när reducering, återanvändning, återvinning eller energiutvinning inte längre är möjlig. Deponering ska även vara säker för miljö och hälsa för dom som arbetar med mottagningen, därför kräver vi en ifylld karakterisering innan vi tar emot avfall som ska gå till deponi.

Lämnar du träaska från förbränningsanläggning så måste du även bifoga blanketten Uppgifter om torv- och trädbränsleaska.

Lär mer om deponering av avfall.

Asbest och tryckimpregnerat

Asbest och tryckimpregnerat klassas som farligt avfall, vi kräver därför uppvisning av transportdokument vid mottagning.

Läs mer om att lämna asbest och tryckimpregnerat.

Fossilfri maskinpark

Som en del i Uppsala Vattens satsning på fossilfria drivmedel körs maskinerna på Hovgårdens maskinpark på HVO diesel sedan februari 2017.

Läs mer om HVO diesel

Är du osäker på om du kan lämna ditt avfall?

Kontakta mottagningen på 018-727 93 80 så hjälper vi dig!

Vill du lämna förorenat avfall?

Om du har förorenat avfall (till exempel oljeförorenade massor, förorenad jord) behöver du kontakta oss för att säkerställa att vi kan ta emot avfallet. Kontakta Maria Adefjord, 018-727 92 15.