På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Vi sorterar ditt avfall!

Vi vet att byggarbetsplatser sällan har gott om plats eller möjlighet till att sortera avfall i specifik container. Vi erbjuder därför sortering av ditt avfall. Miljönyttan eller vinsten behöver inte vara större med fler containrar som kräver utrymme och mer transporter.

På sorteringsplattan sorteras avfallet maskinellt med hjälp av grävmaskiner och när det krävs, för hand. Personalen har många års erfarenhet av sortering och vi arbetar hela tiden för att öka andelen avfall som går att återvinna.

Kör in ditt blandade grov och industriavfall till oss. Sorteringen utförs av personal med mångårig erfarenhet av sortering och de sorterar ut material med stor precision med hjälp av grävmaskin och när det krävs - för hand.

Vi sorterar ut ditt avfall i följande fraktioner:

  • metall (rostfritt, aluminium, järn)
  • betong, sten, jord, tegel
  • gips
  • isolering
  • trä
  • brännbart
  • elkablage

Straffavgift

Osorterat avfall får inte innehålla hälsofarligt avfall, avfall som klassas som farligt avfall, elektronikprodukter, batterier eller riskavfall. Alla lass med osorterat avfall kontrolleras och om otillåtet material finns i lasset tas en straffavgift ut. 

Är du osäker över vad ditt avfall klassas som, kontakta oss så hjälper vi dig.