På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Tidningar och förpackningar

Tidningar och förpackningar lämnar du till en återvinningsstation. I en del flerbostadshus finns det också sophus eller miljöbodar där man kan lämna förpackningar. Du kan också lämna in dem på någon av våra återvinningscentraler. De inlämnade tidningarna och förpackningarna återvinns sedan till nya produkter.

På återvinningsstationerna kan du lämna:

  • tidningar
  • pappersförpackningar
  • plastförpackningar
  • metallförpackningar
  • glasförpackningar

I menyn till vänster kan du läsa mer om hur du ska sortera dina tidningar och förpackningar, och vad som händer med dem när du lämnat in dem till återvinning.

Hitta till återvinningsstationerna

Det är företagen som tillverkar, importerar eller säljer tidningar och förpackningar som ansvarar för att de samlas in och återvinns. Det kallas för producentansvar. Producenterna har bildat en gemensam organisation som heter Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI. Det är de som äger och driver återvinningsstationerna. På deras webbplats kan du hitta din närmaste återvinningsstation. Där kan du också anmäla om det är skräpigt på en återvinningsstation.

Förrpacknings- och tidningsinsamlingen

Slänga förpackningar?

Hitta din närmaste återvinningsstation på FTI:s webbplats.

Hitta en återvinningsstation – ftiab.se