På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Beräkna din årskostnad för vatten och avlopp

Här får du hjälp att räkna ut din årskostnad för vatten och avlopp. Vår taxa är rörlig och årskostnaden utgår från hur mycket vatten du gör av med. I summan du betalar ingår även rening av det vatten som du spolar ner i avloppsledningarna. Det resultat du får när du räknar ut din årskostnad avser kostnad för full taxa, det vill säga vatten, spillvatten och dagvatten.

Nuvarande taxa gäller från 1 april 2019.

Så beräknar du årskostnaden

  1. Fyll i din årsförbrukning av vatten. Beräknad årsförbrukning hittar du på senaste fakturan från oss.
  2. Den beräknade årskostnaden visas nedan. Eftersom vi i förhand inte vet exakt hur mycket vatten du kommer att göra av med, ger den beräknade årskostnaden endast en ungefärlig bild av vad du kommer att betala. Gör du av med mer vatten än beräknat får du betala mer, och tvärtom.
Din årsförbrukning i m³: