På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 31 maj 2018

Bevattningsförbud i Järlåsa

Från och med nu och till och med den 30 september 2018 råder bevattningsförbud i Järlåsa. Bevattningsförbudet gäller användning av vatten från kommunal försörjning.

Uppsala Vatten förstärker i dagsläget dricksvattenleveransen till Järlåsa genom att transportera dricksvatten från Uppsala stad. Värmeböljan under maj månad, tillsammans med att vi stängt av en av våra vattentäkter i Järlåsa, gör att vattenverket inte kan leverera dricksvatten i den mängd som förbrukas. I den avstängda vattentäkten upptäckte vi för en tid sedan en oljeförorening. Den förorenade vattentäkten stängdes av innan föroreningen nådde konsumenter och vi arbetar med att sanera vattentäkten.

Bevattningsförbudet i Järlåsa innebär bland annat att du inte får använda det kommunala dricksvattnet till att:

  • fylla din pool med kommunalt dricksvatten. Det gäller även uppblåsbara pooler, badtunnor och spa-bad.
  • använda vattenslang eller vattenspridare för att vattna din trädgård. Samla i stället upp regnvatten i exempelvis en regntunna och använd för att vattna med.
  • tvätta bilen med vattenslang eller högtryckstvätt.
  • använda högtryckstvätt för rengöring av fasader, altaner och liknande.

Frågor och svar om bevattningsförbudet

Kundtjänst svarar på frågor

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till vår kundtjänst på telefon 018-727 94 00 vardagar 09.00–12.00 och 12.30–15.00 (lunchstängt 12.00–12.30).

Fler nyheter