På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 7 augusti 2017

Bevattningsförbud gäller i fler orter

Till och med den 30 september 2017 råder bevattningsförbud i Bälinge, Järlåsa, Lövstalöt, Skyttorp, Storvreta och Vattholma. Bevattningsförbud gäller användning av vatten från kommunal försörjning. Uppsala Vatten kör ut vatten för att säkra vattentillgången i vissa delar av kommunen.

Grundvattennivåerna är låga i hela Sverige och vi följer kontinuerligt vattennivåerna i Uppsala. I Uppsala stad har vi generellt bra med vatten och vi ser inget akut hot mot vår vattentillgång. Men det senaste årets torra väder har bidragit till att vi ändå måste begränsa användningen av vatten i vissa delar av kommunen. Även i de delar av kommunen där bevattningsförbud inte råder uppmanar vi ändå till sparsamhet med vattnet.

Här hittar du bra tips på hur du kan  använda vårt dricksvatten på ett smart och hållbart sätt. 

Bevattningsförbudet innebär att:

  • Du får inte fylla din pool med kommunalt dricksvatten. Det gäller även uppblåsbara pooler, badtunnor och spa-bad.
  • Du får inte använda vattenslang eller vattenspridare för att vattna din trädgård. Samla i stället upp regnvatten i exempelvis en regntunna och använd för att vattna med.
  • Du får inte tvätta bilen med vattenslang eller högtryckstvätt.
  • Du får inte använda högtryckstvätt för rengöring av fasader, altaner och liknande.

Frågor och svar om bevattningsförbud.

Kundtjänst svarar på frågor

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till vår kundtjänst på telefon 018-727 94 00 vardagar 09.00–12.00 och 12.30–15.00 (lunchstängt 12.00–12.30).

Fler nyheter