På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 21 februari 2018

Ny entreprenör som hämtar ditt avfall

Från och med den 5 mars tar entreprenören RenoNorden över hämtning av hushållsavfall även i de västra och södra delarna av Uppsala kommun. Det kan innebära att du som bor här får ändrad hämtdag. Områden som berörs är bland annat Kåbo, Stenhagen, Gottsunda, Sunnersta, Vänge, Ramsta och Järlåsa.

I Uppsala kommun är det Uppsala Vatten och Avfall som ansvarar för hämtning av hushållsavfall. Hämtningen utförs av entreprenörer på uppdrag av oss. När RenoNorden tar över det vi kallar för distrikt A, de västra delarna av Uppsala stad och Uppsala kommun, så utför RenoNorden all hämtning av hushållsavfall i Uppsala Kommun.

Karta över distrikt A

När en ny entreprenör tar över kan det ibland ske vissa förändringar, till exempel kan du få ändrade hämtdagar. Alla kärl märks succesivt om så att det står rätt hämtdag på dem. Vilka hämtdagar du har kan du enkelt se genom att logga in på Mina sidor. För att logga in behövs personnummer och det kundnummer som står på alla fakturor från Uppsala Vatten. De nya hämtdagarna kommer att finnas tillgänliga på Mina sidor under vecka 9.

Inventering av abonnemang

På uppdrag av Uppsala Vatten kommer RenoNorden genomföra en inventering av abonnemang i distrikt A. Inventeringen kommer ske på ordinarie hämtdag under perioden 5 mars-7 september, låt ditt kärl stå framme under hela hämtdagen. 

I inventeringen ingår det att kontrollera antal kärl, kärlstorlek, avfallstyp samt kärlets dragavstånd, dvs. sträckan mellan avfallskärl och hämtfordon. Mer om fastighetsägarens ansvar enligt abonnemanget kan du läsa i Taxa för hushållsavfall.

Inventeringen görs för att se över arbetsmiljön på hämtplatsen samt säkerställa att abonnemanget stämmer. Mer om arbetsmiljön på hämtplatsen finns att läsa i Avfall Sveriges Handbok för avfallsutrymmen  som innehåller råd och anvisningar för transport, förvaring, arbetsmiljö och annat som rör hanteringen av ditt avfall.

Läs mer på Avfall Sverige

Fler nyheter