På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 5 maj 2017

Uppsala Vatten medverkar i Tekniksprånget

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar.

Uppsala Vatten är glada och stolta över att vara en av 200 arbetsgivare som medverkar i projektet och erbjuder praktikplats på över 100 orter runt om i Sverige.

Tack vare Tekniksprånget kan ungdomar som gått ut gymnasiet få fyra månaders praktik hos några av Sveriges mest intressanta arbetsgivare. Det ger en fantastisk möjlighet att få prova på ett toppjobb som ingenjör innan man egentligen är kvalificerad för det och därmed bli intresserad av att studera vidare till högskole- eller civilingenjör. Att ta emot praktikanter ger även arbetsgivaren chansen att visa sig som en attraktiv arbetsplats och övertyga ungdomarna om att ingenjörsyrket verkligen är ett toppjobb!

Praktiken genomförs både på hösten och våren. Ansökan till höstens praktik är öppen nu mellan den 16 april och 16 maj. Läs mer på Tekniksprångets webbplats.

 

Fler nyheter