På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 10 augusti 2017

Välkommen på studiebesök!

Vill du veta mer om hur ett vattenverk eller avloppsreningsverk fungerar? Eller vill du kanske veta mer om avfallshantering? Välkommen till någon av våra anläggningar på studiebesök!

Vi tar emot studiebesök måndag till fredag klockan 8.00–16. Besöket tar cirka 1–2 timmar och är kostnadsfritt. Du ansvarar själv för transport till och från anläggningen. Av säkerhetsskäl har vi rekommendrat ålder och antal besökare för vissa av anläggningarna. Vissa studiebesök är också årstidsberoende.

Våra anläggningar

Avloppsreningsverket Kungsängsverket

Se hur vi tar hand om avloppsvattnet, vad som spolas ner och hur vi renar vattnet innan vi släpper ut det i Fyrisån. Kungsängsverket är öppet för studiebesök mars till och med november, från förskoleklass och uppåt.

Gränby vattenverk

Förstå hur dricksvattenförsörjningen fungerar, hur vi producerar dricksvatten och hur mycket vatten Uppsalaborna använder. Gränby vattenverk är öppet för studiebesök året om, från årskurs 7 och uppåt.

Hovgårdens avfallsanläggning

Följ resan från dåtidens deponi till en modern avfallsanläggning, där 99 procent av allt avfall tas tillvara. Hovgården är öppet för studiebesök mars till och med oktober, från årskurs 7 och uppåt.

Biogasanläggningen vid Kungsängens gård

Följ resan från dåtidens deponi till en modern avfallsanläggning, där nästan allt tas tillvara. Biogasanläggningen är öppen för studiebesök året om, från årskurs 9 och uppåt. Max 15 personer per besök.

Återvinningscentral

Förstå nyttan med varför du ska sortera ditt avfall och vad som händer med det du slänger. Visningarna sker i första hand på återvinningscentralerna i Librobäck eller Gottsunda. Återvinningscentralerna är öppna för studiebesök mars till och med oktober, från förskoleklass och uppåt. Max 15 personer per besök.

Pumphuset

Pumphuset slår upp dörrarna för skolklasser hösten 2017. Vi erbjuder tre utbildningspaket som genomsyras av temat hållbar utveckling med fokus på vatten, avfall och historiken. Redan nu kan går det att boka besök. Studiebesök i Pumphuset är för skolklasser från årskurs 4 till årskurs 9.

Anmäl studiebesök

Är du intresserad av att komma på studiebesök med en grupp, lämna en intresseanmälan så återkommer vi till er så snart som möjligt.

Gör en intresseanmälan

 

Fler nyheter