På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 22 november 2018

Vi har koll på det kommunala dricksvattnet

Visste du att medarbetarna på vårt vattenlaboratorium tar ungefär 900 mikrobiologiska vattenprover och 500 kemiska prover varje år?

De flesta proverna analyseras i vårt moderna vattenlaboratorium. Det här gör vi för att kallt kranvatten, alltså dricksvatten, klassas som livsmedel. För att kunna hålla en hög kvalitet på vattnet måste vi kontrollera våra vattenverk och konsumenternas vatten regelbundet.

Uppsala Vatten har ett gediget dricksvattenprogram som vi följer. Det innebär bland annat att vi tar olika prover på det kommunala dricksvattnet varje månad.

Har du egen brunn ansvarar du själv för att kontrollera ditt vatten, precis som om du driver en offentlig verksamhet då du måste se till att egenkontrollen finns, följs och är godkänd av Miljöförvaltningen.


Läs mer om dricksvatten här

Fler nyheter