På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Våra anläggningar

Uppsala Vatten har hand om bland annat fjorton vattenverk, tretton avloppsreningsverk, en modern avfallsanläggning med deponi och en biogasanläggning.

Våra vatten- och avloppsanläggningar omfattar allt från grundvattentäkter och moderna vattenreningsverk för dricksvatten till avloppspumpstationer och avancerade avloppsreningsverk för avloppsvatten.

När det gäller avfall har vi total överblick över hur allt avfall kommer in till oss och hur det ska tas omhand på bästa sätt. Vid våra anläggningar jobbar vi med sortering av avfall, säker mottagning av farligt avfall, biologisk behandling av matavfall och trygg deponering.