På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Farligt avfall-anläggning

Fyrislund är vår anläggning för mellanlagring av farligt avfall. Här tar vi bland annat hand om färg- och oljerester, lösningsmedel, batterier och kemikalier. Vi har tillstånd att mellanlagra 100 ton farligt avfall och 60 ton övrigt avfall.

Rummen där avfallet förvaras har avancerade ventilationssystem och uppfyller de hårda krav som ställs på förvaring av miljö- och explosionsfarliga ämnen. För att minimera risken för att vattnet ska förorenas finns ingen anslutning till avloppsnätet. Allt spill samlas upp i en sluten tank.

Miljörapport

Miljörapport Fyrislund (pdf)