På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 28 februari 2019

Gamla Uppsalagatan och Vattholmavägen

I Norra Kapellgärdet och Kvarngärdet växer en ny stadsstruktur fram med en blandning av bostäder och service i form av förskola, vårdboende och verksamhetslokaler. För att möjliggöra byggnationen av bostäder i dessa områden krävs att vi anpassar vatten- och avloppsledningar i området.

Vi kommer därför att lägga om ledningar för vatten och avlopp i området. Arbetet på Gamla Uppsalagatan och Vattholmavägen beräknas starta i mars 2019 och arbetet beräknas vara klart sommaren 2020. 

Under arbetets gång kommer Gamla Uppsalagatan mellan Vattholmavägen och Tycho Hedéns väg att få starkt begränsad framkomlighet för biltrafik då delar av gatan spärras av. Gång- och cykeltrafik kommer att ledas om.

På Vattholmavägen kommer det vara begränsad framkomlighet. Under kortare perioder kommer vägen behöva stängas av helt för trafik. Kollektivtrafik kommer då ledas förbi arbetsområdet.Läs mer om utvecklingen av området Norra Kapellgärdet och Kvarngärdet på kommunens webbplats här


Fler arbeten