På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 30 maj 2016

Östra Sala backe

Uppsala Vatten, i samarbete med Uppsala kommun, bygger ut och om infrastrukturen utmed det gamla kraftledningsstråket längs Fyrislundsgatan för att förbereda inför nybyggnation av bostäder i området, samt förstärker ledningsnätet i och runtom Gröna gatan.

Veidekke arbetar åt Uppsala Vatten med att lägga nya ledningar och förstärka befintliga i området östra Sala backe.

Just nu pågår arbete vid norra Johannesbäcksgatan, norr om Källparksgatan, med att lägga nya ledningar som ska försörja de nya byggnaderna.

Man arbetar också vid Gröna gatan med att förstärka de befintliga ledningarna.

Påverkan i trafiken

Eftersom det är många olika byggherrar och entreprenörer som arbetar i området blir det under arbetets gång flera trafikstörningar som berör biltrafik och gång- och cykeltrafik. Det råder begränsad framkomlighet i hela området och byggtrafik förekommer i stor utsträckning.

För att se aktuella trafikstörningar och läsa mer information om hela projektet Östra Sala backe, besök Uppsala kommuns webbplats för projektet.

Östra Sala backe

Viktig information till gång- och cykeltrafikanter

På grund av ledningsarbetet som utförs i Johannesbäcksgatan så kommer gång- och cykeltrafikanter ledas in på en provisorisk gångväg närmare fastigheten. Det är viktigt att cyklister leder sina cyklar. Cykelställ eller motsvarande som blir drabbade av den provisoriska gångbanan får inte användas, dessa markeras med avstängningsband.

Fler arbeten