På uppsalavatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att vi genom att analysera besöksstatistik ska kunna göra webbplatsen bättre. Genom att gå vidare på webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Du kan göra inställningar i webbläsaren för att blockera kakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen, till exempel Mina sidor, inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 24 augusti 2018

Svia-Skölsta

Uppsala Vatten har påbörjat arbetet att bygga gator och ledningar för vatten och avlopp i Svia-Skölsta.

Utbyggnadsarbetet i Svia-Skölsta

Under våren 2016 byggdes en ny väg till Skölsta. Uppsala Vatten i samarbete med Uppsala kommun har påörjat arbetet med att bygga gator och ledningar för vatten och avlopp i Svia-Skölsta. Utbyggnaden sker i etapper med start vid den nya vägen kring ”Äppelbyn”. Upphandlingen av entreprenör för den första delen är klar och PEAB Anläggning AB har tilldelats uppdraget. 

Utbyggnaden av gator och ledningar för både den nya och befintliga bebyggelsen kommer att pågå under flera år. De befintliga fastigheter som ligger utmed den första delen av ledningsutbyggnaden kommer att kunna anslutas till allmänt vatten- och spillvattenavlopp under 2018/19. Övrig befintlig bebyggelse beräknas kunna anslutas etappvis under perioden 2020-2022.

Den första etappen av ledningsutbyggnaden går via Svia byväg och Äppelbyn och fastigheter som ligger utmed den har möjlighet att ansluta under 2018/2019 och kommer att kontaktas med mer information separat inom kort. De fastigheter som inte omfattas av den första etappen planeras kunna ansluta år 2020-2022 och kommer att kontaktas vid ett senare tillfälle.

Byggtider

Vad händer just nu?

Under våren färdigställer Peab de sista delarna av utbyggnaden av Skölsta etapp 2-3. Parallellt med det startar vi upp en ny entreprenad för Skölsta etapp 4-5 där vi även bygger ut vatten, avlopp och dagvatten till resterande fastigheter som ska ansluta mot Svia byväg.


Etapp 4-5 kommer utföras av Veidekke entreprenad AB och planeras starta efter påsk. Arbetena beräknas klara i slutet av 2019.
De fastigheter som fått serviser utbyggda inom etapp 2-3 kommer under våren få meddelande om förbindelsepunkt och faktura på anläggningsavgiften. Vill ni ansluta nu går det bra att skicka in en anslutningsanmälan (pdf). Fastigheter som inte har skickat in VA-anmälan kommer att få förbindelsepunkt meddelad och faktura utskickat från och med juni.


För att ta reda på avgift för er fastighet kan ni höra av er till HandlaggareVA@uppsalavatten.se eller ringa till kundtjänst tel:0187279400.


Informationsmöte

Den 3 maj 2018 hade vi ett informationsmöte i Vaksala församlingshem för alla boende i Svia-Skölsta. Hade du inte möjlighet att delta personligen så finns presentationen och frågor och svar från den dagen att ladda ner.

Presentation 3 maj

Frågor och svar


 

Varför bygger vi nya VA-ledningar i Svia-Skölsta?

Utbyggnaden av den nya vägen var en förutsättning för att Uppsala kommun, i samarbete med Uppsala Vatten, ska kunna fortsätta med arbetet för att möjliggöra ny utbyggnation av området inom Svia-Skölsta.

Uppsala Vatten ansvarar för att lägga ledningar för vatten och avlopp för att säkerställa vattenförsörjningen och avloppshanteringen inom Svia-Skölsta. Uppsala kommun ansvarar i sin tur för utbyggnad av gator, cykel- och gångvägar samt parker och lekplatser.

Ansluta dig till VA-nätet

För boende inom verksamhetsområde kan anmälan göras genom att fylla i blanketten Anmälan om VA-anslutning för enbostadshus (villor/radhus), som du hittar under Trycksaker och blanketter.

Om du har frågor kring din anslutning till VA-nätet ber vi dig kontakta vår kundtjänst på telefon 018-727 94 00 vardagar 9.00-12.00 och 12.30-15.00 eller via e-post kundtjanst@uppsalavatten.se.

Vill du veta mer?

Har du frågor om entreprenadarbetet i området och hur den berör till exempel din fastighet är du välkommen att kontakta Joakim Grambo, Peab, tel 073-337 23 33.

Har du frågor om VA-utbyggnaden är du välkommen att höra av dig till Maria Broström som är projektledare på Uppsala Vatten och Avfall. Du når henne lättast på maria.brostrom@uppsalavatten.se eller 018-727 95 82. 

Vill du veta mer om utbyggnaden i Svia-Skölsta när det gäller gator, cykel- och gångvägar, lekplatser eller parker kan du kontakta Uppsala kommun växel på telefon 018-727 00 00 och de kopplar dig vidare till rätt avdelning, eller läs mer på Uppsala kommuns hemsida.

Har du funderingar kring enskilt avlopp kan du kontakta Miljöförvaltningen på telefon 018-727 43 04, måndag- torsdag 9.00-11.00

Utbyggnadsområdet i Svia-Skölsta

Detaljplan för ny bebyggelse i Skölsta

Fler arbeten