Ledigt jobb vid Uppsala Vatten Vatten

Automationsingenjör / Automationstekniker / Instrumenttekniker

 • Diarienr:
  UV49/22
 • Arbetsplats:
  Teknik och Fastighet
 • Förvaltning:
  Uppsala Vatten och Avfall
 • Publicerad:
  2022-11-21
Sista ansökningsdag: 2022-12-31

Vill du arbeta i en framtidsbransch och vara delaktig i att utveckla och säkerställa de mest grundläggande och absolut nödvändiga funktionerna i ett hållbart Uppsala?
Vi vill nu utöka vårt team med automationsingenjörer, automationstekniker och intrumenttekniker till Teknik- och fastighetssektionen på Uppsala Vatten och Avfall AB
 
Vi kan erbjuda dig en varierande och utvecklande roll där du blir en viktig del i teamet. Vi uppmuntrar till dina egna idéer, eftersom vi ständigt vill bli bättre och värnar om att jobba utifrån en hög integritet. Det är såklart också viktigt att du trivs hos oss och att du har kul på jobbet!
Uppsala Vatten är ett av Uppsala kommun helägt kommunalt bolag som verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en av landets starkaste tillväxtregioner. Uppsala kommun fortsätter att expandera och förtätas. Där nya områden växer fram och nya arbetsplatser tar form krävs fungerande infrastruktur, säkrad kapacitet och hållbar förvaltning av våra naturresurser och våra anläggningar.

Tjänsterna

Som automationsingenjör/automationstekniker/instrumenttekniker hos oss ingår du i en grupp som delar på ansvaret för det förebyggande, planerade och avhjälpande underhållet, med krav på hög teknisk tillgänglighet och säkerhet.
Arbetet har fokus på driftsäkerhet, långsiktighet och hållbarhet och du fokuserar på att säkerställa driftsäkerheten hos bolagets instrumentering och PLC-anläggningar, med avseende på ingående komponenter och dess programvara. I arbetet ingår framtagande av underlag för utbytesplaner och standarder för utrustning.
Exempel på arbetsuppgifter beroende på tjänst:

 • Förebyggande och avhjälpande underhåll på automationssystem, instrument på bolagets processanläggningar.
 • Beredning och utförande av arbetsordrar där du självständigt och i grupp kommer att planera och utföra uppdrag med hjälp av underhållssystemet samt rapportera i detsamma.
 • Programmera, driftsätta och avprova automationssystem samt styr- och reglerutrustning i processen.
 • Sammanställning och analys av underhållsskuld PLC-anläggningar.
 • Ta fram utbytesplan med prioritering av anläggningar.
 • Ta fram förslag till anpassade metoder, rutiner och instruktioner för bolagets vidare arbete med PLC-utrustning.
 • Ta fram förslag till nyckeltal för kvalitetssäkring av verksamheten och bidra med underlag till bolagsgemensam underhållsplan.
 • Agera förvaltningsledare verksamhet för bolagets Scada-system enligt PM3 modellen.


Kvalifikationer
Vi tror att du har

 • För teknikertjänsterna krävs teknisk utbildning lägst gymnasienivå, med inriktning mot automation/el/instrument/styr®ler, eller likvärdig erfarenhet inhämtad på annat sätt.
 • För ingenjörstjänsterna krävs relevant högskole- /universitetsutbildning, eller likvärdig erfarenhet inhämtad på annat sätt.
 • erfarenhet från processindustri eller annan teknikintensiv produktionsverksamhet.
 • god förståelse för hårdvarukonstruktioner för styrsystem (PLC-system och SCADA-system) samt kunskap och erfarenhet av PLC-programmering.
 • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • Körkort B är ett krav.

För att du ska lyckas i rollen behöver du ha ett strukturerat arbetssätt, hög social kompetens och en god samarbetsförmåga. Andra värdefulla egenskaper är självgående, initiativtagande, lösningsinriktad och kommunikativ.

Omfattning:
Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.
Ordinarie arbetstid är förlagd inom normal kontorstid. (07–16 måndag-fredag)
Tjänsten kan komma att ingå i ett beredskapsteam. Beredskapstjänst eller arbete utanför kontorstid kan tillkomma vid större störningar eller annan stor påverkan, då bolagets verksamhet är samhällsviktig och pågår dygnet runt.

Ansök:
Välkommen med din ansökan för den eller de tjänster som passar just dig
Urval och intervjuer för de olika tjänsterna kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Sista ansökningsdag: 2022-12-31

Kontakt: Vid frågor kring de aktuella tjänsterna är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pär Ekman Sektionschef Teknik och Fastigheter, på mailadress par.ekman@uppsalavatten.se

Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du vår HR-sektions funktionsmejl UppsalaVattenHR-sektionen@uppsalavatten.se

För information: För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Denna rekrytering sker helt genom Uppsala Vatten och Avfall AB:s försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal/mail från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Övriga upplysningar Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.  Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.
Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning. 

om Uppsala vatten & avfall ab.
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Mer om Uppsala Vatten hittar du på: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/
https://www.uppsalavatten.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök här
Hjälpte innehållet på sidan dig? (Om du svarar nej - fyll gärna i varför.)

EPI debug

Created:
2021-10-21T11:53:33
Last modified:
2022-09-20T13:43:34
Published:
2022-09-20T13:51:59
Last published:
2022-09-20T13:51:59
Template
Sida


EPI.PageType
JobDetailPage

EPI.PageURLSegment
detaljsida-lediga-jobb

EPI.Id
63ffe1eb97c94b11918e7d919e3d6bd4