Ledigt jobb vid Uppsala Vatten Vatten

Guide

 • Diarienr:
  UV53/22
 • Arbetsplats:
  Marknad & Kommunikation
 • Förvaltning:
  Uppsala Vatten och Avfall
 • Publicerad:
  2022-11-21
Sista ansökningsdag: 2022-12-15

Vi söker engagerade guider som vill bidra till ett mer hållbart samhälle!

Vi på Uppsala Vatten ger barn och vuxna mer kunskaper kring vatten, avlopp och avfallsfrågor. Vi vill inspirera och underlätta för Uppsalaborna att leva mer hållbart och ge kunskap om hur vi får vårt dricksvatten, hur vi tar hand om vårt avloppsvatten och vårt avfall.

Nu behöver vi dig som är intresserad och gärna kunnig inom nämnda områden och som har en pedagogisk förmåga att berätta och visa för barnfamiljer och andra besökare. Vi söker en person som vill guida och bemanna på Pumphuset. Är det du eller någon du känner?


Vi behöver hjälp med det här:
Vi söker en person som kan bemanna och guida under söndagsöppet på Pumphuset, i ett lag av fyra. Ni arbetar i par och bemannar varannan söndag (tjänstgöring 10%) med start omgående.

Vi söker dig som känner igen dig i det här:
Du har ett genuint intresse för hållbarhet och att förmedla kunskap. Du tar ansvar och kan ta egna initiativ. Du har lätt att prata med nya människor och tycker det är roligt att berätta och visa. Kanske går du en naturvetenskaplig eller pedagogisk utbildning, eller har arbetat inom besöksnäringen tidigare?
Det är meriterande om du har kunskap inom något av våra kompetensområden och pedagogisk erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi vill att du är lyhörd, framsynt och nyfiken.

Det här är vi:
Uppsala Vatten är ett kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. Vi arbetar aktivt för att kommunicera vad vi gör och öka kunskapen om kretslopp och hur man kan leva mer hållbart.
Ett sätt för oss att göra det är att ta emot studiebesök på våra anläggningar. Vi visar upp vattenverk, reningsverk, biogasanläggning, avfallsanläggning med deponi samt återvinningscentraler.
Vi har också Uppsalas första vattenverk Pumphuset som är ett museum med en interaktiv utställning om vatten och avfall.
Under veckodagarna håller vi i bokade besök av framför allt skolklasser, men på söndagar och vissa särskilda tillfällen har vi öppet då allmänhet kan besöka utställningen.

En stor del av vår verksamhet på Uppsala Vatten klassas som samhällsviktig verksamhet (enligt MSB:s definition) eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten, är en del av totalförsvaret och Uppsalaåsens dricksvattenanläggningar är av riksintresse.
2019 infördes en uppdaterad säkerhetsskyddslag vilket innebär att den som genom en anställning eller på något annat sätt jobbar i en säkerhetskänslig verksamhet ska genomgå en säkerhetskontroll.
När chef beslutat att anställa behöver vi först göra en säkerhetskontroll innan den tilltänkta medarbetaren kan påbörja sin anställning.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Stina Bengtsson 018-7279237 eller studiebesok@uppsalavatten.se. Facklig kontakt är Björn Nilsson, SACO, 018- 727 94 38, Ida Vikström, VISION, 018-7279414, och Anders Ferm, Kommunal, 018-7279498.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 15:e december.

Ansök här
Hjälpte innehållet på sidan dig? (Om du svarar nej - fyll gärna i varför.)

EPI debug

Created:
2021-10-21T11:53:33
Last modified:
2022-09-20T13:43:34
Published:
2022-09-20T13:51:59
Last published:
2022-09-20T13:51:59
Template
Sida


EPI.PageType
JobDetailPage

EPI.PageURLSegment
detaljsida-lediga-jobb

EPI.Id
63ffe1eb97c94b11918e7d919e3d6bd4