Artikeln publicerades 17 november 2023

Extra avläsning av vattenmätare

Uppsala Vatten har skickat ut en önskan om att lämna en extra mätarställning av vattenmätaren i med anledning av förslaget om höjd taxa under 2024.

Läs mer om förslag till höjd VA-taxa.

Detta gör vi för att kunna fakturera dig så korrekt som möjligt för den förbrukningen som sker innan och efter den föreslagna taxehöjningen.

Du som har lämnat in vattenavläsning efter den 1 oktober berörs inte eftersom du redan lämnat mätarställning i nyligen.

Varför ska jag lämna in en extra mätarställning?

Den extra mätarställningen är frivillig att lämna. Mätarställningen gör att beräkningen av din förbrukning före och efter den föreslagna höjningen blir mer korrekt.

Vad händer om jag inte lämnar in någon extra mätarställning?

Om du inte lämnar in någon mätarställning baseras beräkningarna av din förbrukning innan och efter den föreslagna taxehöjningen utifrån tidigare inlämnade mätarställningar.

Min vattenmätare sitter otillgängligt till, kan jag få hjälp att läsa av den?

Vid extra avläsning av mätarställning har vi tyvärr inte möjlighet att hjälpa till med avläsning på plats hos dig då det sker fler avläsningar än normalt under den här perioden.

Även du som vanligtvis får hjälp med avläsningen vid den årliga inlämningen har fått brev om önskan om en extra avläsning. Det är frivilligt att lämna extra mätarställning.

Tips!

Registrera din mätarställning ofta för att din aktuella beräknade förbrukning ska bara så korrekt som möjligt. Enklast och snabbast är om du loggar in på Mina sidor och fyller i din mätarställning. Det kan du göra som mest en gång i månaden (var 27:e dag).

EPI debug

Created:
2023-11-17T15:53:25
Last modified:
2023-11-17T15:59:34
Published:
2023-11-17T15:59:34
Last published:
2023-11-17T15:59:34
Template
Artikel


EPI.PageType


EPI.PageURLSegment


EPI.Id