1 augusti 2024 – 28 februari 2026

Förnyelse av spill- och vattenledningar i Järlåsa

Under 2024 planerar Uppsala Vatten att lägga om spill- och vattenledningar på Gripensvärdsvägen och Ändvägen i Järlåsa. Arbetet planeras att påbörjas sommaren 2024, och beräknas att bli klart 2026.

Anledningen till att vi lägger om ledningarna är för att kvalitetssäkra leveransen av dricksvatten samt minimera risken för vattenläckor.

I samband med förnyelsen undersöker vi möjligheten att även bygga ut ledningar för dagvatten. Mer information om detta kommer i ett senare skede.

Förbindelsepunkt

En förbindelsepunkt är den punkt där dina ledningar ansluts till de allmänna vatten- och spillvattenledningarna. Normalt sett ligger förbindelsepunkten 0,3 meter utanför fastighetsgränsen. Uppsala Vatten ansvarar för ledningen fram till förbindelsepunkten. Du som fastighetsägare ansvarar för alla arbeten, installationer och framtida drift och underhåll på den egna fastigheten fram till förbindelsepunkten.

Planerad start sommaren 2024

Arbetet är beräknat att starta till sommaren 2024. Mer detaljerad information följer. Under arbetets gång kan det förekomma en del byggtrafik, begränsad framkomlighet samt buller och vibrationer. Vibrationsmätningar och fasadinspektion sker under arbetsperioden.

Upprätta avtal

För att Uppsala Vatten ska kunna utföra arbetet behöver det upprättas ett frischaktsavtal. Dessa kommer skickas ut för undertecknande inför att arbetet närmar sig. Avtalet kommer att reglera arbetets utförande, återställning och ersättning för eventuella tomtanläggningar som kan komma att beröras.

Järlåsa Vägförening

En god dialog har hållits med Järlåsa Vägförening inför arbetena och de är positiva till Uppsala Vattens kommande projekt. I samband med projektet kommer Uppsala Vatten att ersätta befintlig väg i Gripensvärdsvägen och Lekplatsvägen med ny asfalt.

Har du frågor?

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Carl Elenbring som är projektledare på Uppsala Vatten och Avfall. Du når honom lättast på carl.elenbring@uppsalavatten.se

Karta som visar arbetsområdet

EPI debug

Created:
2024-02-15T08:03:54
Last modified:
2024-02-15T08:16:58
Published:
2024-02-15T08:11:59
Last published:
2024-02-15T08:16:58
Template
Evenemang


EPI.PageType


EPI.PageURLSegment


EPI.Id