24 april 2024 – 31 december 2025

Omläggning och förnyelse av ledningsnät i Björklinge-Tibble

Det allmänna ledningsnätet för vatten, spillvatten och dagvatten som sträcker sig längs Bror Hjorths väg, Runvägen, Movägen och Brudlåtsvägen i Björklinge-Tibble kommer att förnyas för att minimera risken för driftstörningar och skador. Projekteringen planeras bli färdigt under 2024, och arbetet är planerat att påbörjas under 2025 och vara färdigt december 2025

Det här arbetet innebär att Uppsala Vatten kommer att schakta längs med ledningarna som går igenom eller i närheten av era fastigheter. I samband med ledningsarbetena kommer Uppsala Vatten också att behöva byta ut era serviser. Uppsala Vatten kommer att återställa det som tas bort under byggtiden.

Vibrationsmätningar och fasadinspektion sker under arbetsperioden 2025.

Mer detaljerad information följer.

Störningar i vattenleveransen

I samband med ledningsomläggningar kan det bli störningar i vattenleveransen till fastigheter i området, till exempel lägre tryck och kortare avstängningar. Om detta blir aktuellt kommer berörda få information i förväg.

VA-omläggning i Björklinge-Tibble

VA-omläggning i Björklinge-Tibble

Har du inte fått SMS?

Vid vattenavstängningar skickar vi SMS till de mobilnummer som är registrerade på berörda adresser. Om du vill registrera till exempel din företagsmobil för utskick vid driftstörningar följer du instruktionerna för SMS-registrering.

Byggtrafik

Det kan också bli en del byggtrafik till och från arbetsområdet och därmed kan också eventuella olägenheter med buller och vibrationer förekomma, samt tillfälliga trafikhänvisningar.

Mark- och miljöundersökning

Uppsala Vatten kommer att utföra mark- och miljöundersökning inför kommande VA-arbeten längs Brudlåtsvägen, Movägen, Runvägen, och Bror Hjorths väg i Björklinge- Tibble. Fältarbetet kommer att utföras av vår entreprenör Tyréns Sverige AB 13–14 maj 2024.

Undersökningen innebär att vi tar markprover på ungefär 13 platser med hjälp av en skruvborr på borrbandvagen. Som fastighetsägare behöver du inte vara närvarande vid fältarbetet. På bilden ser du var vi kommer att ta markprover:

Platser för markprover som kommer att tas i samband med mark- och miljöundersökningen.

Platser för markprover som kommer att tas i samband med mark- och miljöundersökningen.

EPI debug

Created:
2024-04-24T13:54:24
Last modified:
2024-04-24T14:12:34
Published:
2024-04-24T14:10:47
Last published:
2024-04-24T14:42:42
Template
Evenemang


EPI.PageType


EPI.PageURLSegment


EPI.Id