Till sidans huvudinnehåll
mobil insamling.jpg

Mobil insamling av farligt avfall

Uppsala Vatten erbjuder mobil insamling av farligt avfall, saker som kan återbrukas, elavfall, läkemedel och flytande matfett. Två gånger varje år kommer vår lastbil och samlar upp avfallet på ett antal uppställningsplatser runtom i kommunen.

Det här kan du lämna in till den mobila insamlingen

Den mobila insamlingen för 2020 är avslutad. Vi publicerar datum för 2021 så snart datumen är beslutade.

Återanvändbara produkter

Nytt för hösten 2020 är att vi har ett samarbete med Återbruket och du kan lämna in återanvändbara produkter för återbruk. Exempelvis går det bra att lämna in husgeråd, prydnadssaker, leksaker och fritidsartiklar. Av utrymmesskäl kan vi inte ta emot möbler. Det du lämnar in kommer att säljas av Återbruket i deras butik på Bolandsgatan 4.

Tänk på att det du lämnar in ska vara helt och rent!

Farligt avfall

Farligt avfall är avfall som kan vara giftigt, smittförande eller brandfarligt. Till exempel färgrester, oljor, lack, lösningsmedel, bekämpningsmedel och rengöringsmedel.


Småelektronik

Mindre elavfall som batterier, mindre elektroniska produkter och olika ljuskällor. Lastbilen tar inte emot vitvaror eller större elektronik – allt större än en mikrovågsugn är du istället alltid välkommen att lämna in till en återvinningscentral.


Matfett

Flytande matfett som har blivit över från livsmedel eller friterad mat. Häll fettet i en ren, genomskinlig flaska och skruva åt korken ordentligt innan du lämnar in den.


Värmeljuskoppar

Du kan lämna in både veken och värmeljuskoppen, men separera dem gärna från varandra först. Det gör ingenting om det är lite stearin kvar i koppen.


Läkemedel

Du kan lämna in överblivna läkemedel. Det går bra att lämna in både receptbelagda och receptfria läkemedel för människor och djur, exempelvis tabletter, kapslar, stolpiller, salvor och flytande läkemedel.


Kom förbi den mobila insamlingen och lämna av ditt avfall, så får du med dig en fiffig fett-tratt hem!

 

Större mängder och annat avfall

Vitvaror, större elektronik, stora mängder farligt avfall och andra typer av grovavfall är du alltid välkommen att lämna in till en av våra återvinningscentraler.

Återvinningscentraler (öppnas i ett nytt fönster)