Hoppa till innehållet
kladbytewebb.png

Låt dina festkläder leva längre med vår klädbytardag!

Har du också ett gäng festliga plagg som bara hänger i garderoben? Vill du uppdatera din festgarderob inför storhelgernas alla festligheter och samtidigt värna om miljön? Då har vi evenemanget för dig.

Den 30 november anordnar vi en klädbytardag för festkläder och festaccessoarer. Ta med dig max fem festliga kläder och kom till Pumphuset och ge dina kläder eller festskor möjligheten till ett längre liv.

Tid och plats:

Lördag den 30 november 2019 på Pumphuset, Munkgatan 2, vid Svandammen. Inlämning sker mellan klockan 10.00 och 11.00. Då är du välkommen med max fem festliga plagg, skor eller accessoarer.

Klädbytet sker därefter mellan klockan 13.00 och 15.00.

Du kan lämna in max fem festliga plagg. Tänk på att de ska vara hela och rena! För varje plagg som du lämna in får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg. OBS! Vi tar bara emot vuxenplagg.

Varmt välkommen!

Har du frågor är du välkommen att kontakta kommunikator@uppsalavatten.se

Visste du att?

Under 2000-talet har inköp av kläder och textilier ökat med 30 procent. Vi köper i genomsnitt 13 kilo kläder och textilier, ungefär 50 plagg, per person och år. Vi slänger vi omkring åtta kilo textil per person i soppåsen varje år. Undersökningar visar att mer än hälften är fullt användbart.