Till sidans huvudinnehåll
IMG_2780_712x300.jpg

Återvinningscentraler öppettider

På våra återvinningscentraler kan du lämna allt från grov- och elavfall till farligt avfall och förpackningar. Välkommen!

Från och med 14 december har Folkhälsomyndigheten ersatt de tidigare lokala skärpta råden med skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Under tiden som Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller, uppmanar Uppsala Vatten alla som kan att vänta med sina besök till återvinningscentralerna. Under perioden kommer även Återbruket att ta paus, så inga återanvända produkter kommer att tas emot.

Till de som trots allt måste besöka en återvinningscentral – vill vi påminna om några saker som är bra att tänka på inför och under ett besök på återvinningscentralen:

Om du har några som helst symtom (förkylning, hosta, feber):
  Kom inte till återvinningscentralen. Du är välkommen när du är frisk igen.

Att tänka på innan besöket:
  Sortera avfallet i bilen eller på släpkärran innan du åker hemifrån. Då går det fortare att slänga.
Återbruket har just nu stängt vilket gör att vi inte tar emot några återanvändbara produkter. För dig som vill lämna till second hand, se andra alternativ (öppnas i ett nytt fönster)
  Ska du bara slänga förpackningar finns det återvinningsstationer för förpackningar (öppnas i ett nytt fönster).

För alla besökare gäller:
 Håll avstånd till alla andra, minst 1,5 meter. 
  Vänta i bilen om vi tillfälligt stänger infarten när det blir trängsel eller fler än 50 personer på anläggningen samtidigt.
  Undvik att åka till återvinningscentralen på helgen, när det är som mest besökare. Utnyttja istället att Uppsalas återvinningscentraler har Sveriges bästa öppettider. Välj en tid med färre besökare, som till exempel vardagskvällar.

 

Återvinningscentralerna är stängda följande dagar 

  • Nyårsdagen
  • Midsommarafton
  • Midsommardagen
  • Julafton
  • Juldagen
  • Annandag jul
  • Nyårsafton

Övriga helgdagar är återvinningscentralerna öppna som vanligt, inga förkortade öppettider förekommer.

Vi satsar på återanvändning

Du kan också lämna sådant som är helt och rent. Det som bedöms kan säljas lämnas till Återbruket (öppnas i ett nytt fönster) och finns sen till salu i deras butik (öppnas i ett nytt fönster) på Bolandsgatan 4.

Det här kan du lämna - och inte lämna

Här finns en översikt över vad du kan lämna på ÅVC - och också vad vi inte tar emot.

Vi kan hämta ditt grovavfall!

Har du svårt att ta dig till en återvinningscentral med ditt grovavfall? För en kostnad kan vi komma och hämta ditt grovavfall hemma hos dig. Läs mer på sidan 14 i taxan för hushållsavfall.