Hoppa till innehållet
papperspase-818.jpg

Papperspåse för matavfall

Nu kommer papperspåse för matavfall till Uppsala! Under 2020 kommer vi att leverera papperspåsar och en särskild hållare för dessa till alla hushåll i Uppsala. Exakt startdatum för utdelningen är inte bestämt.

Från och med att du fått dina påsar och din hållare är det obligatoriskt att sortera matavfall i papperspåse.

Vill du börja nu?

Om du inte vill vänta på den stora utdelningen och vill börja sortera matavfall i papperspåse redan nu, går det att hämta en hållare, en bunt papperspåsar och instruktioner på de åtta återvinningscentralerna.

Om du representerar en bostadsrättsförening som vill börja med papperspåsar innan utdelningen ber vi dig kontakta oss på papperspase@uppsalavatten.se.

I samband med att du hämtar papperspåsar och hållare, eller får dessa levererade genom din förening, blir det också obligatoriskt att sortera matavfall i papperspåse.

Om du behöver fler påsar

Har du börjat frivilligt eller deltagit i pilotprojektet och behöver mer påsar?Just nu är det enklast att hämta nya påsar på återvinningscentralerna. Vi håller på att se över och planera för hur distributionen av nya påsar ska se ut efter att den stora distributionen genomförts.

För dig som vill läsa mer

IVL Svenska miljöinstitutet har på uppdrag av Uppsala Vatten tagit fram en livscykelanalys av olika påsalternativ. Rapporten (pdf) hittar du på IVL Svenska miljöinstitutets webbplats.

Frågor och svar om papperspåsar