Till sidans huvudinnehåll

Papperspåse för matavfall

I Uppsala använder vi papperspåse för matavfallet.

Behöver du fler påsar?

Bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, samfälligheter eller liknande, som kan ta emot minst en halvpall med papperspåsar, kan kostnadsfritt beställa påfyllningar på sidorna för Självservice.

Verksamheter och institutionsboenden, (vissa äldreboenden och studentkorridorer,) kan köpa papperspåsar av oss, mer info finns på företagssidorna.

Skolor och förskolor som vill undervisa om matavfallsåtervinning kan beställa material (papperspåsar och ventilerade hållare) kostnadsfritt från Uppsala Vatten i vårt beställningsformulär för skolor och förskolor.

Småhusägare kan också beställa påfyllning med hemleverans i ett särskilt formulär under Självservice. Observera att påsarna är gratis, men att vi tar en avgift för själva leveransen.  

Boende i småhus, mindre flerbostadshus, samfälligheter eller liknande med begränsade lagringsmöjligheter kan fylla på med papperspåsar på återvinningscentraler eller servicepunkter, som du hittar i listan här nedanför.

Saknar du startpaket?

Den stora utdelningen av papperpåsar och hållare blev klar i slutet av 2021. Om din bostadsrättsförening, flerfamiljsfastighet, samfällighet eller liknande inte har fått startpeketet beror det troligtvis på att vi inte fått någon kontaktperson som kunde ta emot leveransen. Ansvarig person behöver skicka kund-/anläggningsnummer och kontaktperson med telefonnummer till kundtjanst@uppsalavatten.se för att vi ska kunna leverera startpaket.

För enskilda fastigheter är det snabbaste sättet att hämta själv på någon av våra återvinningscentraler. Annars kontakta oss, så löser vi det.

Frågor och svar om papperspåsarna